Megmutatjuk hogyan működik az e-Könyvesbolt

Megmutatjuk hogyan működik. A könyvkiadás szinte semmit nem változott az elmúlt évszázadban, ami a szerzők számára nem vetít előre semmi jót, amibe ők már beletörődtek. Ha megkérdezel egy írót, hogy meg lehet-e élni az írásból, vagy valószínűséggel nemleges választ fogsz kapni. Miért hagyjuk hogy így legyen?

A meglévő problémákat ismerjük, ezekre több szót nem érdemes szánni. Megmutatjuk mi hogyan teszünk azért, hogy a szerző megkapja a megérdemelt jussát.
Az alapkoncepció lényege, hogy marketing kampányokkal támogatjuk meg az e-Könyvesbolt működését. Ennek a marketing kampánynak a célja, hogy behozza az oldalra az olvasni vágyó látogatókat. Egy másik lényeges és fontos momentum, a közösség, a közösség ereje. Ha a marketing szót meghallja egy laikus, akkor sok esetben nem is tudja, hogy pontosan mit jelent. A szó jelentése, “A lehetséges vásárlókban felkelteni az igényt, a vágyat, hogy az adott terméket megszerezzék.”

Ha egyedül vagy, és anyagilag finanszírozni kellene a saját könyvet marketingjét, akkor sokat kellene kifizetni, hogy annak jó eredménye legyen. Ám ha többen vagyunk, mint egy közösség, akkor ez az összeg elosztható annyi felé, ahány tag van. Persze gondolhatnád, hogy Te miért fizetnél azért, hogy másoknak legyen eladása. Ne kérdezd. Ha sokan vagyunk, akkor a te befizetett pénzed, minden tag számára hozza a vevőket, ám az összes többi tag befizetése viszont neked is előnyös. Ez a lényeg. Ennek a számtani okfejtése már le van írva az oldalon, ha tovább olvasgatsz, akkor látni fogod. Ez a terv, ami remélem neked is tetszik, mert a közösségben rád is szükség lesz.

A kezdetek

Eleinte még ingyenesen tudtok csatlakozni hozzánk, így lehetőség lesz a rendszer megismerésére, a tesztelésre, és ezáltal pontosan fogja tudni mindenki, hogy mire számíthat. Kezdetben egyelőre csak e-könyveket szeretnénk bevenni a kínálatba, hisz ezeknek számos előnye van a nyomtatott könyvhöz képest. Igen jól olvastad, számtalan előnye van. Persze a későbbiekben a nyomtatott könyv is bekerül a kínálatba, ám előtte még alaposan le kell tesztelni mindent, hogy ne legyen fennakadás.

Sokan vannak, akik már megírták a könyvüket, de még nincs kiadva, aminek legtöbbször anyagi okai vannak. Mi ezt is megoldjuk neked, egy jelképes összegért cserébe. Ha más kiadóhoz viszed a kéziratot, amit e-könyvként szeretnél megjelentetni, átlagosan 100-200 ezer forintot kérnek érte, attól függően, hogy milyen állapotban van a kézirat. Ha alapvetően jól van megírva, megfelelő a szerkezete, nincs benne heylesíársi hlba, akkor 1-3 nap alatt el is készülhet, amiért mindössze 60 ezer forintot kérünk. Ha javítani kell, ha tele van hibákkal, ha rossz a szerkezet, ha lektorálás szükséges, akkor mi sem tudunk neked jobb ajánlatot adni, hisz ezeknek a kijavítása, sokszor több napi vagy heti munka is lehet.

Kész a könyved

Ha elkészült a nagy mű, akkor máris bekerülhet a shopba. Ehhez egy regisztrációra van szükséged, ami után hozzáférést kapsz a saját könyvesboltodhoz. Ezen a felületen tudod a könyvedet, vagy köveidet menedzselni, beállításokat eszközölni, és az eladásokat nyomon követni. Mint említettem, a tagság kezdetben ingyenes, kell hogy legyen egy felnövekvő időszak, ám ennek a letelte után, már csak a havi tagdíj befizetése mellett lesz lehetőség a tagságra, és ezzel együtt, az előnyök kihasználására.

Az e-Könyvesbolt tagsági díja, átlagosan 2 könyv ára, ami igazán kedvező lehet, hisz ezek összege összeadódik, ami a marketing alapjait figyelembe véve, nagyon sok látogatót fog hozni az oldalra. Az eladásaid után mi levonunk 15% jutalékot, ám a teljes fennmaradó összeg a Te számládra kerül, vagyis a teljes eladások 85%-a marad meg neked. Ez jó, igaz?

A könyvnyomtatás

Ha csak napi egy eladást számolunk, akkor 7 hónap alatt összejön annyi bevételed, ami már elegendő a nyomtatásra. Ez persze függ az oldalszámtól, terjedelemtől, és az alapanyagtól is, ám átlagosan 1000 könyv, nagyjából 700 ezer forint körül elkészülhet. Amint kész van, ezt is be tudod tenni a shopba, az e-könyv mellé. A nyomatott változat csomagolása, és postázása továbbra is a te feladatod lesz, ám így szinte megduplázhatod az eladásokat és ezzel együtt a bevételed is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.